Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica de lemn din Cornesti, comuna Calinesti, judetul Maramures figureaza pe lista monumentelor istorice. Aceasta reprezinta una dintre cele mai vechi si mai remarcabile biserici din Maramuresul istoric si din Transilvania.
Lacasul de cult are o structura ce dateaza din 1615, iar cea a altarului este cu un secol mai veche. Pictura murala este realizata pe panza lipita pe peretele de lemn. Printre picturi se remarca in naos Sfanta Treime incadrata de ingeri si doua imagini ale Sfintei Maria.
In ciuda faptului ca pictura interioara este destul de degradata, scenele si personajele care mai pot fi observate impresioneaza puternic, dovedind realul talent al pictorului.
Biserica de lemn din Cornesti are hramul „Sfantul Nicolae”.
Sursa foto: Țetcu Mircea Rareș
Biserica de lemn din Cornesti, Maramures este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Maramures, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biserica de lemn din Cornesti, Maramures
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Baia Mare
Coordonate GPS: 47.816908,23.969681
Hrana sufletului este arta. Pentru o excursie în lumea artistică a Maramureşului nu rataţi Muzeul de Artă de la Baia Mare aflat la câteva sute de metri de centrul vechi. La Baia Mare a existat
Construit in perioada 1734-1737, aceasta cladire a avut in trecut o destinatie extrem de importanta pentru oras, prin achizitionarea metalelor pretioase, baterea si schimbarea monedelor, dreptul de pu
Una dintre cele mai importante atractii ale statiunii Izvoare este chiar domeniul schiabil amenajat la standarde europene.
Partia 2 are un grad scazut de dificultate si o lungime de 500 m. Aceasta b
Partia de ski Brazi are un grad scazut de dificultate, lungimea de 250 m si diferenta de nivel de 35 m. Altitudinea la plecare este de 910 m, iar la sosire de 880 m.
Partia este deservita de teleschi,
Cetatea din Baia Mare dateaza din secolul al XV-lea, fiind construita, in mare parte, in timpul domniei lui Matia Corvinul (1458 – 1490). Cele mai importante componente care s-au pastrat pana astazi
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.