Apasati pe imagini pentru vizualizare
Casa memoriala Andrei Muresanu a fost construita la inceputul secolului al XIX–lea in stilul caselor romanesti traditionale si in prezent functioneaza filiala Bibliotecii Judetene pentru copii si tineret.
Aceasta a fost casa in care a copilarit poetul Andrei Muresanu. De-a lungul timpului casa a avut parte de renovari iar din august 1984 adaposteste o expozitie de istorie a Revolutiei Romane de la 1848.
Casa memoriala prezinta viata si activitatea poetului prin acte oficiale, scrisori, carti si publicatii. Se pastreaza la loc de cinste fotografia casei natale a poetului.
Expozitia mai prezinta ideile si actiunile revolutionare precum si legaturile dintre revolutionarii din judetul Bistrita–Nasaud.
Sursa
Casa memoriala Andrei Muresanu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Casa memoriala Andrei Muresanu
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bistrita
Coordonate GPS: 47.142067,24.5005932
Rezervatia Naturala Comarnic este o rezervatie paleontologica aflata la 5 km de localitatea Cusma, pe cursul superior al Vaii Budacel, judetul Bistrita-Nasaud.
Prezinta importanta deoarece in cadrul
Biserica de lemn din Arcalia a fost adusa din localitatea Muresenii Bargaului in anul 1806, in anul 1933 fiind renovata. Are hramul „Sf.Dimitrie”.
In prezent lacasul de cult nu mai este folosit p
Turiştii care sunt pasionaţi de istorie şi sunt dispuşi să îşi imagineze cum arată viaţa în vremea când strămoşii noştri trăiau în cetăţi medievale, cu ziduri puternic fortificate, p
Biserica de lemn din Sieu Sfantu, comuna Sintereag, judetul Bistrita-Nasaud a fost declarata monument istoric. Aceasta a fost construita in secolul XVIII, fiind initial biserica greco-catolica.
Aseza
Biserica de lemn din Zoreni, comuna Sanmihaiu de Campie, judetul Bistrita-Nasaud a fost construita in secolului trecut, fiind sfintita in 1910. Ea are hramul „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril”.
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.