Bisericuta Grecilor situata in imediata apropiere a podului ce traverseaza Tarnava Mare, localitatea Blaj, poarta hramul "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril".
A fost construita de localnicii de confesiune ortodoxa pe la 1770, cu ajutorul colonistilor macedo-romani, denumiti de catre blajeni greci, de unde si originea numelui.
Tampla, sculptata artistic in 1776, a fost pictata ulterior de profesorul Septimiu Marian din Blaj, in stil brancovenesc, intrucat pictura initiala presupusa a fi a lui Tenetski s-a distrus.
Bisericuta Grecilor din Blaj este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi
cazare Blaj
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 46.1763992,23.9139595
Biserica evanghelica fortificata din Balcaciu, marturie a goticului transilvanean de secol XV, a fost cladita pe o colina a satului.
Initial, aceasta era prevazuta cu doua ziduri cu bastioane, avand
Manastirea Cergau Mic se afla in satul cu acelasi nume, judetul Alba si este manastire de calugari cu viata de obste, in prezent cu 11 vietuitori.
Manastirea noua a fost infiintata in anul 2001 si cu
Castelul Mitropolitan din Blaj a fost inaltat in anul 1535, de catre Georgiu Bagdi. Timp de mai multi ani a reprezentat resedinta ultimului principe al Transilvaniei Mihail Apafi al II-lea, in timp ga
Teiul lui Eminescu de la Blaj, declarat monument al naturii, este situat la marginea nordica a orasului,in apropierea soselei ce duce spre Tarnaveni.
Se spune ca in primavara anului 1866 marele poet a
Taul fara Nume este un lac format prin alunecare, situat in Podisul Tarnavelor. Apartine bazinului hidrografic al raului Tarnava Mica.
Acces: Blaj - Biia, judetul Alba
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.