Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica Sf. Elefterie Nou din Bucuresti este situata pe malul drept al Dambovitei, in piata Sf. Elefterie, vizavi de Opera Nationala. A fost construita prin grija preotului paroh prof. univ. Mihai Bulacu, lucrarile incepand in iunie 1935.
Planurile de arhitectura au fost intocmite de prof. arh. Constantin Iotzu, iar cele de structura de catre inginerul Dumitru Marcu. Tamplaria este sculptata in lemn, de Gr. Dumitrescu si Aurel Obreja, iar pictura este executata de pictorii Iosif Keber si Vasile Rudeanu.
Biserica are dimensiuni monumentale. Planul este in forma de cruce greaca inscrisa, avand o turla decagonală pe naos, inconjurata de alte 4 turle mai mici. Fatadele exprima in exterior, atat impartirea, cat si structura interioara a bisericii. Cea sudica este in mare parte asemanatoare cu cele de nord şi vest. Pridvorul deschis la intrarea în biserica este mai scund, are trei arcade, sprijinite pe coloane din piatra cu capiteluri neobizantine. Un pridvor similar exista si pe fatada laterala nordica, catre Piata Sf. Elefterie.
Adresa: Str. Sf. Elefterie 1/ Str. Dr. Lister, Bucureşti,
Hram: Sf.Mucenic Elefterie–Episcopul Iliricului si Sf. Mare Mucenic Gheorghe
Biserica Sf. Elefterie Nou este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biserica Sf. Elefterie Nou
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.43314,26.074515
Monumentul Rascoalei din 1907, realizat in bronz de sculptorul Naum Corcescu, infatiseaza in prim plan un taran descult, cu mainile legate in lanturi la spate doborat la pamant de unul din gloantele c
Casa Memoriala George si Agatha Bacovia a fost inaugurata in anul 1966, in casa in care poetul a locuit, impreuna cu sotia sa, Agatha, timp de 24 de ani, din 1933 pana in 1957.
Muzeul face parte din
Adresa: Complexul Comercial Mall Vitan, Calea Vitan 55-59
Telefon: 0213277020, 0213277021, 0213277022, 0213277023
Numar sali: 10
Capacitate: 2140
Sunet: Dolby Digital, DTS, SDDS
Web: http://www.h
Biserica Flamanda face parte dintre lacasurile de cult ridicate in perioada fanariota, in a doua jumătate a sec. al XVIII-lea, in limita sudica a Bucurestiului din acea vreme.
Prima sursa asupra ist
Desi consruit in epoca de inflorire a stilului arhitectuarla brancovenesc, lacasul, ridicat de spatarul Mihail Cantacuzino si terminat la 1 mai 1699, prezinta alte trasaturi decat monumentele din acea
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.