Apasati pe imagini pentru vizualizare
Cea mai veche aripa a acestei institutii de invatamant a fost construita intre anii 1912-1927, dupa planurile arhitectului Grigore Cerchez (1851-1927), sustinator al curentului care promova specificul romanesc in arhitectura monumentala.
Fatada cladirii prevazuta cu o loggie situata deasupra portalului prin care se intra in sala de expozitii este trasata intr-o maniera apropiata stilului brancovenesc si adaptata cerintelor acelei epoci. De asemenea sala de expozitii marcata pe fatada printr-o suita de arcade cu coloane rasucite si capitele aminteste de ornamentatia constructiilor din epoca domnitorului C. Brancovenu.
Institutul si-a marit capacitatea mai intai prin aripa construita in 1963, de-a lungul strazii Edgar Quinet si apoi in 1968 printr-o ultima aripa de-a lungul strazii Academiei, care are la parter un spatiu amplu destinat expozitiilor.
Institutul de arhitectura Ion Mincu din Bucuresti este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Institutul de arhitectura Ion Mincu din Bucuresti
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.436584,26.099857
Parcul Drumul Taberei (fost Moghioros) este un parc aflat in Sectorul 6 al Bucurestiului, in cartierul Drumul Taberei. La infiintare acesta avea o suprafata de 30 ha.
Parcul, cu alei ingrijite, margi
Bazinul este situat intre strada Turnu Magurele si strada Constantin Brancoveanu. Strandul dispune de 3 bazine de inot, unul pentru adulti si doua pentru copii, terenuri de tenis, fotbal, minigolf si
Adresa: B-dul Gheorghe Magheru, nr 2-4
Telefon: 0213166708
Numar sali: 1
Capacitate: 870
Sunet: Dolby - Stereo
Sala are o capacitate de 870 de locuri, sunet Dolby Stereo. Aici au loc, de obicei,
Casa memoriala Ion Minulescu Claudia Millian este amenajata in apartamentul achizitionat de familia Minulescu in anul 1934, in zona Cotroceni din Bucuresti.
Fiica lui Ion Minulescu a lasat prin testa
Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” are o istorie bogata in reusite si impliniri, desi, nu o data, institutia a fost nevoita sa renasca din propria-i cenusa, sa se reinventeze pentru a face f
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.