Apasati pe imagini pentru vizualizare
Manastirea Mihai Voda este una din cele mai vechi constructii din Bucuresti, ctitorie a lui Mihai Viteazul. A fost ridicata de marele voievod pe locul unei
foste biserici, ctitorita, conform unor documente, de Vlad Dracul in secolul al XV-lea. Manastirea a fost ridicata in interiorul unor ziduri de aparare constituite sub forma unei cetati si, in decursul anilor, a indeplinit variate functii, precum resedinta domneasca, spital militar, scoala de medicina si sediu pentru Arhivele Statului.
Edificiul a fost construit in stil bizantin si iese in evidenta in primul rand prin arhitectura sa exterioara deosebita.
Pictuta interioara a manastirii reda figurile ctitorilor sai: Mihai Viteazul, sotia acestuia, Doamna Stanca, Boierul Stoica, Voievodul Constantin si sotia sa, Ioana Constantin.
Fiind inchisa in timpul perioadei comuniste, constructia s-a degradat, astfel ca in anul 1994, manastireaa intrat intr-un proces de restaurare. A fost refacuta, cu aceasta ocazie, si pictura interioara a manastirii de catre pictorii Mihai si Stefania Stinghe. Face parte din categoria celor mai importante monumente istorice ale orasului Bucuresti si impresioneaza prin stilul arhitctural deosebit.
Ansamblul actual cuprinde: biserica (monument istoric si de arhitectura), Palatul Arhivelor Statului si Clopotnita.
Amplasare: strada Sapientei din sectorul 5 al municipiului Bucuresti, in apropierea Splaiului Independentei si a parcului Izvor.
Manastirea Mihai Voda este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Manastirea Mihai Voda
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.431631,26.09321
Bustul lui Matei Basarab a fost realizat in 1943 de sculptorul M. Grigorescu-Vasilovici. Este turnat in bronz si asezat pe un soclu de piatra de Dobrogea.
Domn al tarii Romanesti intre 1632-1654, Ma
Statuia Lupoaica Romei (Lupa Capitolina) este o statuie din Bucuresti, amplasata pana recent in Piata Romana.
Monumentul a fost primit in dar de capitala Romaniei din partea municipalitatii orasului R
Adresa: Aleea Bucovina nr. 7
Telefon: 0213244675
Numar sali:1
Capacitate: 430
Sunet: Dolby – Stereo
Program "Cinema Gloria"
Vineri - Duminica: 13:00;15:00;17:00;19:00
Luni - Joi: 15:00;17:00;19
Muzeul Municipal Bucuresti are profilul axat pe arheologie medievala, arheologie preistorica, arta plastica romaneasca, istorie si a fost infiintat in anul 1921.
In anul 1956 muzeul este atribuit Pal
Parcul Izvor din Bucuresti formeaza un dreptunghi de verdeata de 17 hectare, fiind delimitat de Bulevardul Natiunile Unite, Bulevardul Libertatii, strada B.P. Hasdeu si Splaiul Independentei.
Este un
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.