Parcul Cismigiu

Parcul Cismigiu vezi pe harta Parcul Cismigiu vezi pe harta

Informatii despre Parcul Cismigiu

Localizare: Muntenia > Bucuresti Subcategorie: Parc

Parcul Cismigiu
Parcul Cismigiu Parcul Cismigiu
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Parcul Cismigiu este situat in centrul capitalei, fiind cel mai vechi si mai frumos parc din Bucuresti. Este marginit de bulevardele Regina Elisabeta si Schitu Magureanu si de strazile Stirbei Voda si Brezoianu.
Acesta se intinde pe aproximativ 17 hectare si a fost amenajat pe un teren daruit Bucurestiului in anul 184, ce apartinea unui inspector turc insarcinat cu supravegherea cismelelor (“marele cismigiu”).

Lucrarile de amenajare au inceput sub conducerea arhitectului vienez Frederich Wilhelm Meyer, fostul director al Gradinilor Imperiale din Viena. In acele vremuri aici era o dumbrava cu un lac format din izvoare naturale. Odata cu inceperea lucrarilor acestea dispar, iar in locul lor apare o gradina publica cu alei si un frumos lac in centrul caruia se afla o fantana arteziana.

Parcul Cismigiu a fost inaugurat in 1854, iar in prezent cuprinde: o intinsa gradina franceza in vest, Rondul Scriitorilor si Rondul Roman precum si o gradina de trandafiri (in nord), trei lacuri, dintre care cel mai mare are o insula si un debarcader unde se pot inchiria barci de agrement.

In cadrul parcului exista un loc special, La Cetate, unde se afla ruinele unei manastiri construite de logofatul Vacarescu în 1756, din incinta careia pornea un tunel secret care lega Palatul Cretulescu de malul Dambovitei.

In partea dinspre bulevardul Schitu Magureanu a fost amenajata, intr-un spatiu plin de verdeata, o rotonda ce poate fi admirata si astazi: Rotonda scriitorilor. Inaugurat in 1943, rondul adaposteste busturi cioplite in piatra pe socluri inalte, reprezentand chipurile marilor nostri oameni de cultura: Mihai Eminescu, Alexandru Odobescu. Titu Maiorescu, I.L. Caragiale, George Cosbuc, St.O.Iosif, Ion Creanga, Al. Vlahuta, Duiliu Zamfirescu, B.P.Hasdeu, N.Balcescu, V.Alecsandri.

Pe aleile Gradinii Cismigiu mai putem vedea un monument de marmura pentru cinstirea soldatilor francezi din primul razboi mondial, bustul Maica Smara, Gheorghe Panu sau Izvorul Sissi Stefanidi.
Spre sfarsitul secolului al XIX-lea a fost montat la intrarea principala in Cismigiu, vizavi de Primarie, unul dintre primele chioscuri de ziare din Capitala. Si astazi, refacut, chioscul poate fi admirat la intrarea de pe latura din dreapta a gradinii.

Cu borduri ornamentale, alei strajuite de gard viu, minunati copaci batrani, un lac pe care te poti plimba cu barca si fantani, dar si cu terase si cafenele, Parcul Cismigiu este cel mai frumos spatiu verde din centrul orasului. Este un loc indragit nu numai de bucuresteni, ci de oricine poposeste aici chiar si pentru scurt timp.


Parcul Cismigiu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Ti-ar placea sa vizitezi Parcul Cismigiu ? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de cazare Bucuresti

Coordonate GPS: 44.437181,26.090419




Vezi si alte obiective turistice din Bucuresti

Adresa: Str. Ion Ghica nr. 3, Sector 2 Telefon: 0318241360 Numar sali:1 Capacitate: 541 Sunet: Dolby Digital Web: http://www.cinemapro.ro/ CinemaPro (fostul Cinema Luceafarul), situat in centrul
Hanul cu Tei a fost construit in 1833 de catre doi negustori, ce detineau pravalii de o parte si de alta a pasajului. Este singurul han istoric din Bucuresti care si-a pastrat forma de origine. In
Podul de nuc din Parcul (Gradina) Cismigiu dateaza din 1859, fiind una dintre cele mai vechi lucrari ale Bucurestiului. Constructiile ce au forma unor crengi de nuc dau un aer arhaic si poetic intregi
Sala Palatului din Bucuresti reprezinta un edificiu situat in centrul capitalei, in spatele Muzeului National de Arta al Romaniei (fostul Palat Regal). A fost construita intre 1959 si 1960, in timpul
Statuia lui Iuliu Maniu, opera a artistului Mircea Spataru, se afla in Piata Revolutiei din Bucuresti. Iuliu Maniu (8 ianuarie 1873 – 5 februarie 1953) a fost unul dintre cei mai proeminenti polit


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2025 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site