Apasati pe imagini pentru vizualizare
Parcul National Lia Manoliu (denumit inainte Parcul 23 august) a fost realizat in anul 1953, avand initial o suprafata de 54 ha.
Faima parcului consta in marele complex sportiv Lia Manoliu (primul pe tara ca dimensiuni), Stadionul National omonim, baza de înot, Turnul de Parasutism - dezafectat, patinoarul "Mihai Flamaropol", pista de atletism, terenurile de tenis, dar si bazele de tratament pentru sportivi, diferite spatii de joaca pentru copii.
Aici se afla si Casa Fotbalului, sediul Federatiei Romane de Fotbal.
In cadrul parcului exista si un teatru de vara cu o capacitate de 4300 locuri, realizare a arhitectului A.Damboianu si un alt teatru pentru copii.
Stadionul National din cadrul parcului reprezinta cel mai mare stadion al tarii, gazduind importante dispute interne si internationale (mai ales de fotbal), dar si concerte ale unor importanti artisti de renume mondial.
Parcul National Lia Manoliu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Parcul National Lia Manoliu
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.436415,26.149728
In mica gradina amenajata in curtea unde se inalta cladirile editurii si librariei “Cartea Romaneasca” a fost asezata in 1970, statuia lui I.L.Caragiale (1852-1912), marele dramaturg ale carui com
Biserica Kretzulescu reprezinta unul din cele mai valoroase monumente de arhitectură ale municipiului Bucuresti. Ea poarta hramul "Adormirea Maicii Domnului", a fost construita intre 1720-1722 si com
Statuia lui Carol Davila este amplasata in fata corpului central al Facultatii de Medicina.
Considerat intemeietor al medicinei moderne in tara noastra, dr. Carol Davila este evocat noilor generatii
Lacul Floreasca este un lac antropic din Bucuresti, sectorul 1, amenajat pe cursul raului Colentina, ce are in amonte Lacul Herastrau si in aval Lacul Tei.
Are o suprafata de 70 ha, o lungime de 3 km
Grupul statuar din bronz infatisand trei tineri in plina alergare, toti trei cu bratul drept intins inainte intr-un gest care sugereaza efortul de a prinde, de a atinge ceva.
Monumentul, inalt de 1,7
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.