Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica Banu sau Banului din Buzau este construita in stilul manastirilor din nordul Moldovei si prima atestare documentara este din anul 1571.
Numele bisericii provine de la dregatoria ctitorului, devenit mare ban in anul 1593.
Initial a fost manastire, ridicata de vistierul Andronic Cantacuzino pe locul unei mai vechi biserici, daramand-o, pentru ca era prea mica. A ramas o icoana a Maicii Domnului, despre care se spune ca este facatoare de minuni, fiind prezenta si astazi in actuala biserica.
In anul 1722, a inceput zidirea actualei biserici, in timpul domnitorului Constantin Brancoveanu, fiind terminata sub domnia lui Nicolae Mavrocordat, functionand ca manastire pana in anul 1884, apoi ramanand biserica de parohie.
Hramul bisericii este Buna Vestire.
Biserica Banu (Banului) din Buzau este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Buzaului, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi
cazare Buzau
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 45.1496048,26.8246632
Statiune Balta Alba este o statiune balneoclimaterica situata pe malul lacului Balta Alba, la o altitudine de 30 m, la 20 km de Ramnicu Sarat si la 56 km de Buzau, in Campia Ramnicului.
Principalele
Biserica Brosteni din Buzau este situata pe strada Brosteni nr.15 si dateaza din 1709. Ea poarta hramul \"Adormirea Maicii Domnului\". In 1927 se transforma in biserica de mir.
Ctitorul este Capitan
Padurea Bradeanu este o rezervatie naturala de tip forestier situata in judetul Buzau, pe teritoriul administrativ al comunei Bradeanu.
A fost declarata arie protejata in anul 2000, avand o suprafata
Parcul Crang este cel mai important parc din Buzau, amenajat in a doua jumatate a secolului XIX, la marginea vestica a orasului.
Parcul se intinde pe o suprafata de de 10 hectare, intr-o padure ce dat
Palatul Episcopal din Buzau este monument istoric situat pe Aleea Episcopiei nr. 2-3. Dateaza din anul 1844, fiind ridicat deasupra unei pivnite mari, de arhitectura brancoveneasca, in prezent transfo
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.