Apasati pe imagini pentru vizualizare
Casa Wass Otilia este situata in Piata Unirii nr. 11 din Cluj Napoca si este cunoscuta si sub denumirea de "Casa cu cap de bour", de la blazonul nobiliar aflat pe fatada cladirii.
De-a lungul timpului numeroase personalitati transilvanene au fost gazduite aici, printre care si Gheorghe Sincai, reprezentantul Scolii Ardelene.
Familia Wass s-a stabilit in judetul Cluj prin anul 1100, avand in posesie intreaga vale a Fizesului. Urmasii acestora s-au mutat in orasul Cluj in anul 1600, cand acesta era un oras regal liber.
Casa Wass Otilia este o cladire realizata in stil arhitectural renascentist. In timpanul cladirii se poate observa blazonul familiei Wass, un cap de taur, al carui bot este suprapus de o sageata.
In prezent, cladirea adaposteste Hotelul Melody.
Casa Wass Otilia este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Casa Wass Otilia
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Cluj Napoca
Coordonate GPS: 46.7693558,23.5914612
Centrul reprezinta principala zona culturala, financiara, administrativa si comerciala a municipiului Cluj-Napoca. Acesta este structurat pe trei mari piete care formeaza un triunghi, Piata Unirii (ma
Infiintat in anul 1859, Muzeul Zoologic este o sectie a muzeului ardelean, ce numara in prezent peste 300.000 de piese. Este adapostit la parterul cladirii in care se afla Facultatatea de Biologie, Bi
Biserica reformata cu 2 turnuri sau Biserica reformata-calvina din Orasul de Jos este unul dintre monumentele istorice ale orasului Cluj Napoca.
Edificiul religios a fost construit in stil clasic int
Palatul New York, denumit si Hotel Continental, a fost construit in centrul Clujului la sfarsitul secolului al XIX-lea. Cladirea a fost ridicata dupa planurile arhitectului Pekey Lajos, pe locul vech
Cladirea vechii primarii din Cluj Napoca, realizata in stil neorenascentist in perioada 1843-1845, este in prezent declarata monument istoric.
Proiectul cladirii a fost executat de catre Anton Kager
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.