Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul de Arta din Cluj Napoca este situat in Piata Unirii nr. 30. Infiintat in anul 1951, muzeul functioneaza in Palatul Banffy din anul 1956, cladire construita in stil baroc intre anii 1774-1785.
Construit dupa planurile arhitectului J.E. Blaumann, Palatul Banffy a fost destinat locuirii de catre guvernatorul Transilvaniei si reprezinta cel mai important edificiu baroc din Cluj Napoca.
Cladirea a fost realizata in stilul arhitectural specific secolului XVIII din Romania, cu decoratiuni in piatra completate cu o serie de sculpturi valoroase, realizate de catre Anton Schuchbauer.
Muzeul de Arta cuprinde un patriomoniu valoros de arta romaneasca din Transilvania, ce reprezinta perioada secoleloe XIV-XXI.
Galeria Nationala de Arta reprezinta expozitia permanenta a muzeului, unde sunt expuse cele mai reprezentative opere de arta ale istoriei arte romanesti, alaturi de acestea fiind expuse si opere semnate de artisti maghiari, germani, evrei si altii care au activat in Romania.
O expozitie interesanta este reprezentata de colectia de icoane ortodoxe din Transilvania secolelor XVIII-XIX, expuse alaturi de altarul bisericii catolice din localitatea Jimbor, judetul Brasov, realizat in stilul goticului tarziu, cu influente renascentiste.
Muzeul de Arta Cluj Napoca organizeaza periodic expozitii temporare, cu lucrari din colectiile proprii si cu cele ale artistilor contemporani.
Muzeul de Arta Cluj Napoca este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul de Arta Cluj Napoca
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Cluj Napoca
Coordonate GPS: 46.7792091,23.5917091
Adresa: Polus Center, Str. Avram Iancu, nr. 492 - 500, comuna Floresti, Cluj-Napoca
Telefon: 0264202000
Numar sali: 8
Noul Odeon Multiplex de la Polus Center este gata sa schimbe felul in care va b
Cea mai veche companie teatrala de limba maghiara. Astazi teatru cu un repertoriu de interes national, finantat de Ministerul Culturii, avand in prezent un numar de 108 angajati din care personal arti
Cladirea Prefecturii din Cluj (initial Palatul secesionist al Camerei de comert si Industrie pana in 1940) a fost realizata in 1910, dupa planurile arhitectului Josef Huber. Arhitectura sa se caracter
Initial (in a doua jumatate a sec. XVI), Casa Rosas din Cluj Napoca a apartinut judecatorului Petrus Minch. Apoi aceasta a fost detinuta de fostul chirurg al domnitorului Bathory Kristof, Rosas Balaz
Tel: 0264.597.164, 0264.597.166, 0728.933.801
E-mail: cluj@antrec.ro
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.