Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul de farmacie Cluj Napoca se afla intr-o cladire ce dateaza din secolul al XV-lea. Aici a functionat pana in anul 1949 prima farmacie laica.
Farmacia a fost condusa de Tobias Mauksch in 1752, iar mai tarziu (in a doua jumatate a secolului al XIX-lea) de catre familia Hintz.
In prezent in cadrul cladirii se afla Colectia de Istorie a Farmaciei, sectie a Muzeului de Istorie a Transilvaniei, ale carei baze au fost puse de catre profesorul Julius Orient la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea.
Colectia de Istorie a Farmaciei cuprinde circa 3000 de exponate: instrumente de laborator, mobilier vechi, medicamente, retete, sigilii ale farmaciilor medieval, vase de faianta si sticla, prese, cantare.
Adresa: Piata Unirii nr. 28
Muzeul de farmacie Cluj Napoca este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul de farmacie Cluj Napoca
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Cluj Napoca
Coordonate GPS: 46.77117,23.5895
Casa Monetariei din Cluj Napoca a functionat initial pe strada Zola nr.4. Aceasta a fost mutata de catre Szapolyai Janos de la Sibiu la Cluj in 1527.
Vechea cladire a Monetariei a fost demolata odata
Parohia Bisericii Reformate cu doua turnuri a fost construita in anul 1872, dupa planurile arhitectului Hottner Ferdinand. Aceasta se afla langa biserica.
In anul 1912 cladirea a fost supraetajata,
Casa Invatatorului reprezinta un edificiu situat pe pe strada Invatatorului din Cluj-Napoca (in spatele Teatrului National).
Cladirea a fost construita intre anii 1902-1903, pe baza planurilor realiz
Casa Matia din Cluj, initial Casa Stefan Kolb, este unul dintre cele mai vechi monumente de arhitectura din Cluj, unicul palat clujean din epoca de tranzitie de la stilul gotic la cel renascentist, ed
Palatului Rhedey a fost denumit astfel dupa numele familiei care l-a cumparat la inceputul secolului al XVIII-lea. Stilul caracteristic al cladirii este stilul eclectic.
Placa comemorativa aflata la
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.