Apasati pe imagini pentru vizualizare
Pe strada Ion Maiorescu din curtea Bisericii Sfanta Treime, vis-a-vis de Colegiul National Carol I se afla Monumentul Domnitorului Barbu Stirbei, primul monument public ridicat in Craiova.
Statuia a fost ridicata la data de 8 decembrie 1918, de catre sculptorul francez Jean Lecomte du Nouy.
Domnitorul este reprezentat in picioare, cu o mantie domneasca pe umeri, iar pe piept mai multe decoratiuni, cu un pergament in mana dreapta.
La picioarele sale se afla un tanar care tine in mana o secera, iar in cealalalta un snop de grau. Grupul statuar cuprinde si un vultur cu aripile pregatite pentru zbor si basoreliefuri ce reprezinta Romania, o care pe care sunt inscrise actele importante din istoria tarii, la care a luat parte domnitorul si o harta ce reprezinta Campia Dunarii.
Monumentul Domnitorului Barbu Stirbei este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Oltenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Monumentul Domnitorului Barbu Stirbei
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Craiova
Coordonate GPS: 44.318325,23.7927341
Casa memoriala Elena Farago este situata pe str. Mihail Kogalniceanu nr. 11 din Craiova, in aceeasi curte cu sediul central al Bibliotecii Judetene "Alexandru si Aristia Aman".
Muzeul este amplasat i
Muzeul Olteniei, Sectia de Istorie si Arheologie este situat pe strada Madona Dudu nr.14, localitatea Craiova, fiind infiintat in 1915 in Palatul administrativ.
Detine peste 20 de colectii care aduna
Muzeul de Arta din Craiova a fost inaugurat in anul 1954, in somptuosul palat al fostului mare negustor Jean Mihail si este una dintre cele mai prestigioase institutii muzeale din Romania.
La baza f
Biserica Evanghelica din Craiova a fost construita in anul 1872 si este cea mai veche biserica protestanta a Olteniei. A fost construita de catre arhitectul Lindhorst, in stil neorenascentist.
In Cr
Fantana Popova din localitatea Craiova exista inca de la inceputul secolului al XVII-lea, fapt atestat de un document din 1613. Cunoscuta si sub numele de "Fantana Basarabestilor", aceasta a fost ref
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.