Apasati pe imagini pentru vizualizare
Manastirea Razboieni a fost inclusa pe Lista monumentelor istorice din judetul Neamt din anul 2004, fiind formata din 4 obiective: Biserica "Sf. Voievozi" - datand din sec. XV, Turnul clopotnita - datand din 1862, Staretia - datand din sec. XX si Chiliile - datand din sec. XIX-XX.
Biserica manastirii a fost construita in anul 1496 de domnitorul Stefan cel Mare si are hramul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil.
Biserica "Sf. Voievozi" are un plan dreptunghiular, asemanandu-se cu bisericile stefaniene de la Piatra Neamt si Borzesti. Ea este construita din piatra, are ziduri foarte groase si un soclu din piatra cioplita, fara abside laterale sau turle.
In interior, biserica este impartita in cele trei incaperi traditionale: pronaos, naos si altar. Usa de intrare in biserica se afla pe latura sudica a pronaosului si este decorata cu chenare de muluri in arc frant. Pronaosul este acoperit cu doua calote sferice, despartite printr-un arc dublou. Intre pronaos si naos se afla un perete despartitor; portalul de intrare are un chenar dreptunghiular cu baghete incrucisate. Naosul are o cupola sprijinita pe patru arce piezise. Altarul nu are diaconicon si proscomidiar, ci doua nise mici sapate in perete.
Nu exista informatii sau atestari documentare privitoare la pictarea peretilor interiori ai bisericii, deci nu se stie daca a fost pictata sau nu in timpul domniei ctitorului. Pictura actuala a lacasului de cult dateaza din secolul al XIX-lea.
Manastirea Razboieni, Neamt este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Manastirea Razboieni, Neamt
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Piatra Neamt
Coordonate GPS: 47.078539,26.532483
Muzeul de Arta din Piatra Neamt a fost infiintat in anul 1980 in centrul istoric al orasului Piatra Neamt. Acesta functioneaza in cladirea construita in anul 1930 de catre italienii Carol Zani si Vinc
Sinagoga din Piatra Neamt este situata pe strada Dimitrie Ernici nr. 7. A fost ridicata pe locul alteia mai vechi, in baza unui hrisov din 19 iulie 1766, semnat de voievodul Grigore III Ghica. Vechea
Curtea Domneasca de la Piatra Neamt este situata pe un platou care domina centrul orasului. Ansamblul curtii a fost atestat documentar pentru prima data la data de 20 aprilie 1491, intr-un document pr
Trei Caldari este o stanca situata la inaltimea maxima a Muntelui Cozla (679 m), ce strajuieste orasul Piatra Neamt, in partea de nord.
Denumita si \"La trei caldari\" sau \"Caldarile uriasilor\", st
Manastirii Buhalnita este situata in localitatea cu acelasi nume, la 50 km de Piatra-Neamt. Vreme indelungata ea a purtat numele de Manastirea Hangu.
Biserica manastirii este o ctitorie din 1629 a
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.