Apasati pe imagini pentru vizualizare
Palatul Dauerbach este o cladire istorica situata in centrul Timisoarei, in Piata Victoriei. A fost construit intre anii 1912-1913 de catre arhitectul Laszlo Szekely pentru Georg Dauerbach.
Cladirea realizata in stil Art Nouveau este cunoscuta sub numele de Palace, dupa cafeneaua si restaurantul Palace, care au fost amenajate chiar la terminarea cladirii. In partea nordica a parterului a functionat si o farmacie.
Fatada cladirii este impartita in cinci parti, una centrala alcatuita din trei parti, mai inaltă, care la nivelul acoperisului are trei frontoane de forma unei acolade ogivale. Cele doua parti laterale au câte doi pilastrii, iar la nivelul superior au un fronton si un acoperis mai scund.
Palatul Dauerbach Timisoara este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Banat, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Palatul Dauerbach Timisoara
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Timisoara
Coordonate GPS: 45.75255,21.22459
Biserica episcopala sarba Sf. Nicolae a fost construita in stil baroc intre anii 1745-1748, fosta biserica a comunitatii ortodoxe din Timisoara fiind distrusa in urma unui incendiu in anul 1728.
Intr
Piata Unirii este un loc reprezentativ pentru Timisoara, fiecare turist ce viziteaza orasul neputand rata acest important obiectiv cultural.
Cea mai veche piata a Timisoarei este realizata in stil b
Casa Bruck este o cladire monument istoric situata in Piata Unirii din Timisoara. A fost construita in 1910 de catre arhitectul Szekely Laszlo in stilurile Art Nouveau si Secession, cu un caracter uso
Zona de agrement de la Padurea Verde si-a marit capacitatea. Sunt 4 bazine complet modernizate, din care 2 sunt termale, iar 1 pentru copii.
Adresa:
Aleea Avram Imbroane (denumire veche: Aleea cfr, C
Construit pana in 1735, Palatul Dejan a fost reconstruit partial in 1802. Initial a fost proprietatea unei familii de origine franceza De Jean, innobilata cu numele de Deschan von Hannsen de catre imp
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.